Over Ons

Opa Jacobus (Ko) Dagevos startte het familiebedrijf in Wemeldinge in 1939 als parlevinker/oliehandelaar op een bunkerboot van 18 kuub. In 1964 kwam zijn schoonzoon Jan Warbout in het bedrijf. Vier jaar later werd de eerste nieuwbouwtanker gebouwd bij Boele in Bolnes. De enkelwandige tanker Gerda José (67 x 8,20 meter, later verlengd tot 89 meter) werd gedoopt door zijn echtgenote Truus Warbout-Dagevos, de moeder van John en Piet Warbout. Het bedrijf, gelegen aan de monding van de Oosterschelde, groeide gestaag en dat veranderde niet toen met de broers John en Piet Warbout de derde generatie aan het roer kwam. 

Piet, John en Jan Warbout (vlnr)

Onlangs werd de bij Breko afgebouwde 8660 ton metende dubbelwandige tanker Promotion (135x 17,50 meter) opgeleverd. Het was eigenlijk de bedoeling dat de 93-jarige oma Dagevos het schip zou dopen, maar fysieke problemen (knie) verhinderde dat. Daarom doopte moeder Truus na ruim veertig jaar wederom een tanker van het meer dan zeventig jaar bestaande Zeeuwse familiebedrijf.

Tankvaartrederij
De Promotion is het tiende schip dat in opdracht van Dagevos Shipping is gebouwd. Hun eigen tankvaartrederij bestaat nu uit vier dubbelwandige tankers, terwijl zes schepen zijn doorverkocht. De tankvaartrederij (vier type C-tankers in verschillende afmetingen en twaalf deelnemingen in andere tankers) is een van de activiteiten van familie Warbout. Daarnaast is er Dagevos Seashipping, dat zich hoofdzakelijk bezighoudt met het vervoer van plantaardige oliën in Noordwest-Europa en een deel Middellandse Zee. In 1974 werd een tankpark opgestart bestaande uit zes tanks met een capaciteit van in totaal 9.000 ton voor de opslag van mineralen. Na verloop van tijd werd het park onder de naam Ecotank omgebouwd voor de opslag van plantaardige producten. Ecotank is met 26 tanks uitgegroeid tot ‘een zee van opslag’ met een totale capaciteit van 85.000 ton. 

Voor de snelle afhandeling van schepen en tankwagens, beschikt het bedrijf over twee eigen laad-/lossteigers voor schepen en verschillende laadpunten voor tankwagens met weegbrug op het terrein. Klanten van Ecotank kunnen op elk moment van de dag op afstand bekijken hoe het met hun opgeslagen producten gesteld is. Er worden voornamelijk vloeibare producten in de tanks opgeslagen, zoals plantaardige/eetbare oliën en vetten, melasse en biodiesels.

In het nieuws

InterActie: Personeelsblad van Interstream barging
April 2012: nummer 14
Op de bres voor kankerpatiëntjes   
In elk nummer van InterActie laten we een binnenvaartondernemer die aan Interstrea barging verbonden is aan het woord. Deze keer is dat John Warbout, die samen met zijn broer Piet aan het roer staat van Dagevos Shipping. Het bedrijf is gevestigd in Wemeldinge (Zeeland).

Lees het hele artikel hier

John Warbout is met zijn broer Piet eigenaar van Dagevos Shipping in Wemeldinge. Zij namen in oktober de nieuwe binnenvaarttanker Progress in gebruik. Als cadeau vroegen ze een bijdrage aan de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er waren genereuze gasten bij de overdracht van de Progress, want er werd 7.500 euro opgehaald voor KiKa.

Lees het artikel hier